استان خوزستان
پیشینهی زندگی بشر در استان خوزستان به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و دوره تمدن ایلام میرسد. آثار مهمی از دورهی ایلامی و هخامنشی در این محدوده بر جا مانده که نشاندهندهی قدمت این منطقه است. این استان جنوبی منابع نفت و گاز فراوانی نیز دارد.
جغرافیا
خوزستان از شمال به لرستان و ایلام میرسد و از شرق به چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد. همسایهی جنوبی آن استان بوشهر است و عراق در غرب این محدوده واقع شده است. خوزستان در شمال کوههای برفگیر دارد و از جنوب به آبهای خلیجفارس میرسد.
شهرهای مهم استان خوزستان عبارتند از اهواز که مرکز استان است، آبادان، خرمشهر، دزفول، شوشتر، مسجدسلیمان، ایذه، اندیمشک، بهبان، رامهرمز، بندر امام خمینی، ماهشهر، شوش، شادگان، امیدیه، لالی، هفتکل، مینوشهر، اروندکنار، هویزه و باغملک.
خوزستان به دو منطقهی جلگهای و کوهستانی تقسیم میشود. بزرگترین روخانهی ایران یعنی کارون در این استان جاریست. رودخانه دز، رود جراحی، رود کرخه و رود زُهره هندیجان در این محدوده قرار گرفتهاند.
آبوهوا
تعدادی از شهرهای استان خوزستان آبوهوای نیمهبیابانی دارند و بعضی دیگر استپ گرم. اوایل پاییز تا اواخر فروردین زمان مناسبی برای سفر به این استان بهنظر میرسد. در تعطیلات نوروز نیز شهرهای این استان میزبان تعداد زیادی مهمان نوروزی هستند.
خوزستان دارای 77 شهر است که اسامی لینکدونی تمام شهرها آنها عبارتند از:
استان زنجان
یکی از استانهای شمال غرب ایران، استان زنجان است. این شهر که به گفته تاریخ نگاران بدست اردشیر بابکان ساخته شده است، دارای جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی بسیاری ست. این استان یکی از مناطق آذری نشین ایران است. از نظر نژادشناسی و قوم شناسی در استان زنجان سه قوم معرفی و شناسایی شده است. آریایی، ترک و اقوام گرجی که در دوران صفویه به ایران مهاجرت کردند.
مرکز این استان غربی ایران شهر زنجان است. نام قدیمی این شهر و استان زنگان و یا زندیگان بوده است. این نام را براساس گرایش مذهبی مردم این سرزمین بر روی آن گذاشتهند. مردمانی که پیرو کتاب زند، یکی از کتابهای مقدس زرتشتیان است. معنای نام زنگان است.
استان زنجان دارای 21 شهر است که اسامی لینکدونی پربازید تلگرام آنها عبارتند از:
استان سمنان
استان سمنان دارالمرحمه ایران، با مساحت ۹۷۴۹۱ کیلومتر مربع، هفتمین استان پهناور کشور با جمعیتی برابر 702360 نفر (براساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1395) می باشد و کمتر از یک درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.این استان از نظروسعت ۴ برابر استان تهران می باشدوهم اکنون شامل هشت شهرستان: سمنان، شاهرود، دامغان، گرمسار،مهدیشهر،آرادان، میامی و سرخه می باشد.
این استان در دوران باستان بخشی از چهاردهمین ایالت تاریخی ورن (ورنه) از تقسیمات شانزده گانه اوستایی بوده است.
استان سمنان دارای 20 شهر است که اسامی لینکدونی آنها عبارتند از:
استان سیستان وبلوچستان
استان سیستان و بلوچستان پس از استان کرمان به عنوان دومین استان پهناور کشور در جنوب شرقی ایران واقع است. این استان با حدود ۱۸۰٬۷۲۶ کیلومتر مربع وسعت کمابیش اندازه کشور سوریه بزرگی دارد و بیش از ۱۱ درصد وسعت ایران را دربرمیگیرد. استان سیستان و بلوچستان از دو منطقه متمایز تشکیل گردیده است. منطقه بلوچستان با ۱۷۲۳۰۵ کیلومتر مربع وسعت و از شهرستانهای زاهدان، خاش، سراوان، ایرانشهر، نیکشهر، چابهار، سرباز، کنارک، دلگان، زابلی، سیب وسوران، قصر قند، فنوج، تشکیل میگردد.
منطقه سیستان نیز شامل شهرستانهای زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند میباشد و ۱۵۹۱۷ کیلومترمربع مساحت دارد. مجواری استان با کشورهای افغانستان و پاکستان با وجود بازارهای مصرف بی رقیب از یک سو و شرایط خاص حاکم بر آن کشورها از سوی دیگر، این استان را از اهمیت بسیاری برخوردار ساخته است.
سیستان و بلوچستان دارای 37 شهر است که اسامی لینکدونی تلگرم آنها عبارتند از:
- ۰۲/۱۲/۲۷